De daders werden bij aankomst in de parkeergarage gefilmd
NOS NieuwsAangepast

Drietal centraal in onderzoek naar 'vergismoord' op dj Djordy

De politie wil meer informatie over drie mannen die betrokken waren bij de moord op Djordy Latumahina, afgelopen oktober. De Amsterdamse politie heeft in Opsporing Verzocht bewakingsbeelden getoond van de parkeergarage waar Latumahina werd doodgeschoten. Daarop is te zien hoe het drietal voor de moord de garage inrijdt.

Ook is te zien hoe twee van hen richting de auto van Latumahina rennen als die net wil parkeren. Die mannen worden gezien als de schutters en horen waarschijnlijk niet bij de vijf mannen die al zijn aangehouden voor betrokkenheid bij de zaak.

Nog tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht kwamen een kleine twintig tips binnen.

'Fatale blunder'

De 31-jarige 'dj Djordy' was het slachtoffer van een 'vergismoord'. De daders hadden het eigenlijk gemunt op een andere gebruiker van de parkeergarage, zegt de politie. Die spreekt van een "fatale blunder".

De politie benadrukt dat Latumahina geen banden had met criminelen. "We zijn niets tegengekomen dat daarop wijst", zegt een woordvoerder. "Er blijft dus niets anders over dan dat hij het slachtoffer is van een persoonsverwisseling."

Auto's

Behalve naar de drie mannen zijn politie en justitie ook benieuwd naar informatie over de gebruikte auto's, een grijze Volkswagen Caddy en een zwarte Seat Leon. Beide wagens zijn afgelopen zomer gestolen en later voorzien van gestolen nummerplaten.

Volgens de politie is duidelijk dat het drietal vanuit Amsterdam-Noord naar de parkeergarage in Amsterdam-West is gereden. Ze vluchtten daarna naar Hoofddorp. Daar verdwenen ze uit beeld.

Het Openbaar Ministerie heeft 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de veroordeling van de daders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl