NOS VoetbalAangepast

Van Bronckhorst opgelucht: dit geeft vertrouwen

Van Bronckhorst: het geeft vertrouwen als je wedstrijden wint

Feyenoord moest er vijf competitiewedstrijden op wachten: winst. De laatste overwinning was immers geboekt in de KNVB-beker op 25 oktober. Toen wonnen de Rotterdammers van tien amateurs van AVV Swift. Maar zaterdagavond haalde trainer Giovanni van Bronckhorst opgelucht adem. Het eredivisieduel met Groningen werd door Feyenoord met 2-0 gewonnen.

"Dit is een heel goede overwinning voor ons", vindt Van Bronckhorst. "Dit hadden we echt nodig na een reeks mindere wedstrijden. We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar het belangrijkste: de drie punten. Het geeft vertrouwen als je wedstrijden wint. Als je dat niet doet in de competitie en in de Champions League, dan valt dat vertrouwen een beetje weg."

Van Bronckhorst hoopt dat Feyenoord de stijgende lijn te pakken heeft. Hij zag al lichtpuntjes in het verloren duel met Manchester City (0-1). Volgende week wacht de wedstrijd tegen Vitesse. "Voor het eerst sinds lange tijd hebben we geen wedstrijd doordeweeks. Dus we kunnen ons rustig voorbereiden op de wedstrijd tegen Vitesse."

Tonny Vilhena, een van de doelpuntenmakers, durfde nog niet te zeggen dat Feyenoord nu op de goede rit zit. "De wedstrijd tegen Manchester City hebben we goed gespeeld en het vertrouwen meegenomen naar deze wedstrijd. Nu winnen we, maar we moeten van wedstrijd tot wedstrijd leven, dat is het belangrijkste."

Uitblinker Steven Berghuis vulde Vilhena aan. "We geloven er nog steeds in dat we mee kunnen doen om de bovenste plekken. Het ligt allemaal dicht bij elkaar. Vorig jaar speelden we mindere wedstrijden en toen wonnen we, de laatste weken deden we dat niet. Gelukkig viel het vandaag de goede kant op voor ons."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl