Tonny Vilhena viert demonstratief zijn doelpunt
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord weet eindelijk weer wat winnen is

Feyenoord heeft na vijf competitieduels zonder zege eindelijk weer eens gewonnen. Op bezoek bij FC Groningen leverde de ploeg van coach Giovanni van Bronkhorst een goede wedstrijd af en werd er een verdiende 2-0 zege geboekt.

In de voorgaande vijftien wedstrijden had Feyenoord slechts drie keer gewonnen. Alleen ADO Den Haag (2-0), AZ (4-0) en AVV Swift (4-1) werden verslagen. Ondanks de nederlaag in de Champions League tegen Manchester City (1-0) afgelopen dinsdag hield Van Bronckhorst een goed gevoel over aan die wedstrijd. In Groningen moest het gaan gebeuren.

In de eerste helft wilde het nog niet echt vlotten met de bezoekers. Zoals wel vaker speelde het niet slecht, maar werden de kansen niet benut. Tonny Vilhena miste er twee en een kopbal van Renato Tapia werd door Todd Kane van de lijn gehaald.

Giovanni van Bronckhorst kan weer lachen op de bank bij Feyenoord

Technisch hoogstandje

Dankzij een technisch hoogstandje van Steven Berghuis brak de landskampioen eindelijk de ban. De vleugelaanvaller omspeelde knap twee Groningers (Mike te Wierik zag de bal door zijn benen gaan) en zag vervolgens zijn inzet gekeerd worden, maar dit keer tikte Vilhena de bal in de rebound wel binnen.

Ook bij de 2-0 was Berghuis betrokken. In een een-tweetje met Nicolai Jørgensen verlengde hij de bal met een hakje naar de Deen, die vervolgens met een prachtig stiftje scoorde.

Tussendoor had Groningen een grote kans gekregen. Juninho Bacuna nam de bal in een counter knap mee, maar verknalde vervolgens de mogelijkheid. Het slotoffensief leverde nog een schot van Te Wierik op de lat op.

Ziekenboeg

Na afloop van het duel was er ook nog wat slecht nieuws voor Feyenoord. Verdediger Ridgeciano Haps moest er geblesseerd af in de eerste helft en bleek na controle zijn sleutelbeen te hebben gebroken. De verwachting is dat hij zo'n zes weken is uitgeschakeld.

Van Bronckhorst mist met Eric Botteghin (knie) en Jan-Arie van der Heijden (kuit) ook al twee centrale verdedigers vanwege blessures.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl