Schippers nog altijd boos om aantijging Brinkman: zo laf

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Schippers: zo makkelijk om iemand te beschuldigen

Dafne Schippers reageerde vorige week als door een adder gebeten. Columnist (en voormalig tophockeyer) Jacques Brinkman had in een artikel met de kop 'Geef doping vrij' geschreven dat de prestaties van de atlete voer zijn voor twijfels. 'Misselijkmakend' noemde Schippers de aantijging in een tweet.

Een week later is de woede nog amper bekoeld bij de sprintster, die zich op Tenerife voorbereidt op het komende atletiekseizoen. "Wat denk je dat het doet met een sporter als je er dag in, dag uit kei- en keihard voor werkt en iemand zet zoiets even met een paar woordjes in de krant..."

Brinkman wond er in De Telegraaf geen doekjes om: "Hoe kan het dat je in nog geen drie maanden tijd van een meerkampster naar sprintster de derde tijd aller tijden loopt op de 200 meter? Slechts 0,01 seconde langzamer dan dopingzondaar Marion Jones. En dan zijn daar nog de puistjes in haar gezicht die in verband worden gebracht met het gebruik van doping."

Heel sneu

Schippers kan er met haar hoofd niet bij. "Zo laf om te doen, zo makkelijk om iemand daarvan te beschuldigen, terwijl die persoon niet gebruikt maar er keihard voor werkt. En om dan te beginnen over je huid en dat soort dingen... Dat is gewoon heel sneu."

Brinkman wijst er op dat hij via het management van Schippers zijn excuses heeft aangeboden en haar niet beschuldigt van dopinggebruik, maar refereert aan artikelen waarin dat wel is gebeurd. "Voer voor twijfels. Niet bij mij, maar lees de artikelen over jouw prestaties. Die heb ik niet geschreven."

Dafne Schippers prolongeert in Londen haar wereldtitel op de 200 meter ANP

Toch zit de boosheid over de column nog altijd aan de oppervlakte bij Schippers, maar eigenlijk wil ze er ook niet te lang bij stilstaan. "Ik heb geprobeerd er niet te veel energie in te steken. Dus ik heb heel snel en kort gereageerd en toen heb ik het van mij af kunnen schuiven."

"Ik ben alweer bezig met het volgende: ik ben weer aan het trainen, aan het focussen, beter worden. Ik heb het gelezen, ik heb het gehoord, ik heb erop gereageerd en daarna heb ik geprobeerd om het te laten voor wat het is."

STER Reclame