Dafne Schippers
NOS SportAangepast

Atlete Schippers woedend over column Brinkman

Dafne Schippers heeft woedend gereageerd op de column in De Telegraaf van oud-hockeyer Jacques Brinkman. "Mij totaal ongegrond beschuldigen van dopinggebruik. Misselijkmakend!", schrijft de 25-jarige atlete op Twitter.

De 51-jarige Brinkman schreef dinsdagochtend in zijn column, onder de kop 'Geef doping vrij', dat de prestaties van Dafne Schippers voer zijn voor twijfels.

"Hoe kan het dat je in nog geen drie maanden tijd van een meerkampster naar sprintster de derde tijd aller tijden loopt op de 200 meter? Slechts 0,01 seconde langzamer dan dopingzondaar Marion Jones. En dan zijn daar nog de puistjes in haar gezicht die in verband worden gebracht met het gebruik van doping", aldus Brinkman.

Sportjournalist Thijs Zonneveld, die zich vaker uitspreekt over doping, begreep ook niets van de column van Brinkman. "Verkrachtingen en inbraken geef je toch ook niet vrij omdat het zo vervelend is dat ze nog steeds voorkomen?"

Zonneveld is het eens met de constatering van Schippers. "Sporters in verband brengen met doping (Schippers) doet hij zelf in die column."

Brinkman van geen kwaad bewust

Brinkman op zijn beurt is zich van geen kwaad bewust. "Ik beschuldig je helemaal niet van dopinggebruik. Goed lezen", is de reactie van Brinkman. "Voer voor twijfels. Niet bij mij, maar lees de artikelen over jouw prestaties. Die heb ik niet geschreven."

Brinkman benadrukt dat hij voor eerlijke sport en een gelijk speelveld voor iedereen is. "Geen discussies en excuses over 'oneerlijke' concurrentie. Het gaat er puur om wie de beste is. Voor honderd procent fair play is er één simpele en doeltreffende oplossing: geef doping vrij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl