Luchtfoto Lelystad Airport
NOS Nieuws

Minister: ambtenaren Infrastructuur kundig

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat vindt de ambtenaren op haar ministerie "kundig en betrokken". Ze schrijft dat aan de Tweede Kamer naar aanleiding van vragen van CDA, D66, VVD, ChristenUnie en GroenLinks. De partijen wilden opheldering over uitspraken van voormalig staatssecretaris Dijksma over de kwaliteit van ambtenaren op het departement.

Kort nadat ze was gestopt als staatssecretaris antwoordde PvdA-Kamerlid Dijksma op een bijeenkomst in Overijssel op een vraag over de problemen rond de uitbreiding van vliegveld Lelystad dat er een gebrek aan expertise is. Ook zouden er nauwelijks mensen zijn die zelfstandig in staat zijn een berekening te maken voor een Milieu Effect Rapportage (MER).

Extra inzet en kennis

Van Nieuwenhuizen erkent in haar antwoord dat "de hoge werkdruk en de rol van de Rijksoverheid op het gebied van luchtvaart vragen om extra inzet en aanvullende kennis en vaardigheden". Ze is daarmee al aan de slag gegaan, schrijft ze.

Dijksma meldde kort voor haar aftreden aan de Kamer dat er fouten zijn gemaakt in de MER-berekeningen over Lelystad en dat er een nieuwe beoordeling moet komen. De nieuwe minister schrijft dat de uitlatingen van Dijksma geen gevolgen hebben voor het proces rond de beoordeling en dat zorgvuldigheid voorop staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl