File op de A20 bij Rotterdam, november 2017
NOS NieuwsAangepast

Record ochtendspits opnieuw gebroken

Voor de tweede dag op rij is het record van de drukste ochtendspits gebroken. De ANWB meldt dat er op het hoogtepunt rond 08.30 uur 894 kilometer file stond, vijf kilometer meer dan gisteren.

Volgens de ANWB is de drukte op de weg in november een terugkerend probleem. Met de feestdagen in het vooruitzicht nemen minder mensen vakantiedagen op. Ook het druilerige weer had vanmorgen invloed op de filevorming, omdat er minder snel werd gereden en automobilisten minder afstand tot elkaar hielden, wat leidde tot ongelukken.

De langste files stonden op de A4 tussen Amsterdam en Rotterdam, de A2 tussen Den Bosch en Utrecht en de A27 bij Utrecht.

Ook in december

"Dinsdag heeft altijd de drukste ochtendspits, maar het is niet uitgesloten dat er de komende dagen nog meer records worden gebroken", zegt een woordvoerder van de ANWB. Hij verwacht dat er ook begin december nog veel lange files zullen zijn. Ook de Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht dat er nog zeker tot half december regelmatig lange files zullen staan.

De ANWB sluit ook niet uit dat de aantrekkende economie een rol speelt bij de drukte op de weg. "Vergeleken met de crisis zien we nu veel meer filevorming."

Hoewel de de lange files deze maand opvallend zijn, zegt de VID dat het fileprobleem nog niet zo groot is als vorig jaar. Toen werd de Merwedebrug op de A27 ruim twee maanden afgesloten voor vrachtverkeer, wat zorgde voor meer verkeer en dus langere files op andere wegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl