Hamilton: dit is absoluut mijn beste kampioensjaar

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Hamilton: dit is absoluut mijn beste kampioensjaar

Formule 1-coureur Lewis Hamilton noemt de wereldtitel van dit seizoen die met de meeste waarde. "Omdat we tegen een ander team hebben gevochten. We hebben daardoor moeilijkheden en uitdagingen gehad. Het maakt de titel veel groter."

Hamilton zei dat tijdens een feest van zijn team Mercedes in het Engelse Brackley, in de aanloop naar de laatste race van het Formule 1-seizoen. Eind vorige maand stelde de 32-jarige Brit zijn vierde wereldtitel veilig. Zijn team Mercedes won voor het vierde jaar op rij de constructeurstitel.

Lewis Hamilton werd vier keer wereldkampioen in de Formule 1. Hij deed dat drie keer met Mercedes (2014, 2015, 2017) en één keer met McLaren (2008). Mercedes viert de laatste vier jaar al feest. In 2016 werd de Duitser Nico Rosberg wereldkampioen.

Directeur Toto Wolff is vooral erg trots op zijn team. "Het is een supergroep van mensen die is samengekomen sinds ik het geluk had om hier in 2012 te gaan werken. We zijn niet zelfgenoegzaam geworden. We zijn nog steeds gemotiveerd en energiek", zegt hij.

Ook Hamilton legde de nadruk op het team. "Wat we samen hebben bereikt is krankzinnig. Geen ander team heeft kunnen doen wat wij hebben gedaan. Ik wil iedereen bedanken voor het helpen om mijn droom te verwezenlijken."

Niki Lauda en Lewis Hamilton ANP

Ook Niki Lauda, die bij Mercedes als adviseur werkzaam is, wilde nog iets kwijt. "Ik sta hier nu al voor de vierde keer op rij. Ik wil met name Lewis bedanken. Ik denk dat we een moeilijk jaar hadden, omdat er regelwijzigingen waren. Zo'n verandering maakt een seizoen altijd onzeker. Niemand weet wat anderen gaan doen."

Het seizoen zit er zoals gezegd nog niet op. Zondag staat in Abu Dhabi de laatste race van het seizoen op het programma.

STER Reclame