De ARA San Juan
NOS NieuwsAangepast

Vermiste Argentijnse onderzeeër meldde technische problemen

De Argentijnse onderzeeër ARA San Juan die nog steeds wordt vermist, had kort voor de vermissing technische problemen en was op weg naar zijn thuisbasis. In de laatste communicatie werd volgens een Argentijnse marinecommandant melding gemaakt van problemen met de elektriciteit. Hij sprak over kortsluiting in de accu's.

Daarna bepaalde het commandocentrum op land dat de ARA San Juan moest terugkeren naar de marinebasis in Mar del Plata, zo'n 300 kilometer ten zuidoosten van Buenos Aires. Sindsdien is niets meer van de onderzeeër vernomen.

Afgelopen weekend werden door de marine wel zeven keer signalen opgepikt, maar die blijken toch niet afkomstig te zijn geweest van de onderzeeër. Gehoopt werd dat de bemanning via de satelliettelefoon probeerde contact op te nemen, maar dat was niet het geval.

Zware stormen

Familieleden van de 44 bemanningsleden zijn bij de marinebasis in Mar del Plata, in afwachting van nieuws. Ook president Macri is daar. Tientallen schepen en vliegtuigen zoeken al dagen naar de onderzeeër. Vooral vanuit de lucht wordt de oceaan afgespeurd. Zware stormen in het gebied maken het zoekwerk voor schepen erg lastig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl