NOS NieuwsAangepast

Sinterklaas toegejuicht bij intocht in Dokkum

'Wat is het heerlijk om weer terug te zijn in Nederland'

Sinterklaas en zijn Pieten zijn aangekomen in Dokkum. "Dag lieve schatten, dag Dokkum!" riep de goedheiligman vanaf het dek van de Pakjesboot toen hij binnen kwam varen.

Sinterklaas ontvangt bloemen van de kinderen op de kade en ontmoet burgemeester Marga Waanders en kinderburgemeester Noa Daannette Groenevelt. Tegen de kinderen: "Ik zou jullie allemaal wel een hand willen geven, maar dat kan niet."

De 'Dokkumer Blaaskapel' speelt Sinterklaasliedjes. Het merendeel van de Pieten is zwart. In de Friese stad waren ongeveer 15.000 bezoekers, aldus de burgemeester. Van demonstraties was geen sprake, omdat alle protesten verboden waren.

Hoosbui

"Een heel speciaal moment om hem te zien", zegt een vader met een kind op zijn schouder in het NOS Radio 1 Journaal. "Ik ben hier vaak geweest met de Fietselfstedentocht, maar dit leuker."

Kinderen bij de molen vinden het 'heel bijzonder' om Sint te zien. Ze hebben verkleumde handen en uitgelopen zwartepietensnoeten, vertelt verslaggever Karin Alberts. Direct nadat Sint langs was gelopen, waren ze weg. "Er was een enorme hoosbui. Het stuk waar eerst drie rijen mensen stonden, was binnen een paar minuten leeg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl