Aankomende studenten mochten bij Erasmus vorig jaar al een college volgen in de zomer
NOS Nieuws

Keuzegids: wisselend niveau Engels op universiteiten

Studenten aan universiteiten zijn lang niet overal tevreden over het niveau van het Engels van hun docenten. Dat blijkt uit de Keuzegids Universiteiten die vandaag wordt gepresenteerd. Docenten van de technische universiteiten van Enschede en Eindhoven gebruiken het meeste 'stonecoal English'. De universiteiten krijgen op dit onderdeel "een mager cijfer", een 6,3. Maastricht en Groningen doen het met respectievelijk een 7,4 en een 7,2 een stuk beter.

De universiteit van Maastricht wordt geroemd om zijn internationale blikveld. Dat is verklaarbaar: de helft van de studenten komt uit het buitenland, meldt de organisatie achter de gids.

De ranglijst van beste universiteiten in de Keuzegids wordt ook dit jaar weer aangevoerd door de Wageningen Universiteit (WUR), gevolgd door de Open Universiteit en de Universiteit Twente. Van de klassieke universiteiten wordt de top drie gevormd door de Rijksuniversiteit Groningen, de Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit Utrecht.

Groei leidt tot daling

De drie universiteiten die het sterkst daalden, zijn Leiden, Eindhoven en Rotterdam. Ze zijn de laatste jaren fors gegroeid en hebben de extra eerstejaars niet goed kunnen opvangen. De VU Amsterdam presteerde juist goed vanwege een gedaald studentenaantal, schrijft de Keuzegids.

Enkele andere feitjes uit de gids: Maastricht heeft de hoogste kroegdichtheid per inwoner, de UvA is de grootste universiteit van Nederland, Utrecht heeft de meeste vrouwelijke studenten en Groningen blijkt de rijkste universiteit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl