Kemna Casting in Amsterdam ANP

Kemna Casting is vast van plan om de relatie met Job Gosschalk te verbreken. In een persbericht zegt het bedrijf dat alle samenwerkingsverbanden al zijn beëindigd en dat Gosschalks "mogelijke indirecte invloed als stemgerechtigd mede-aandeelhouder van Kemna Casting en gelieerde bedrijven zo snel mogelijk wordt beëindigd".

Gosschalk heeft toegegeven dat hij in het verleden als castingdirector bij Kemna seksueel grensoverschrijdend bezig is geweest met acteurs. Hij werkt al tien jaar niet meer bij Kemna, maar hij is wel mede-eigenaar van Hans Kemna Casting bv en een aantal dochterbedrijven.

Vertrouwenspersoon

Kemna Casting schrijft verder dat het onafhankelijke Bureau Integriteit (BING) Kemna Casting vanaf vandaag bijstaat met een externe vertrouwenspersoon en het opstellen van een klachtenregeling, een meldingsregeling en een gedragscode.

Kemna Casting roept iedereen op die iets heeft meegemaakt dat hij of zij als ongewenst, grensoverschrijdend of intimiderend heeft ervaren, dit bij het bedrijf te melden of bij de vertrouwenspersoon van Bureau Integriteit.

STER reclame