United Airlines annuleert vluchten naar 'giftig' New Delhi

Aangepast
Reuters

United Airlines vliegt zeker tot en met maandag niet op New Delhi. Volgens de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij is de smog in de Indiase stad zo ongezond dat het niet verantwoord is om de vluchten uit te voeren.

De vliegmaatschappij vergelijkt de slechte lucht in New Delhi met natuurrampen als orkanen en vulkaanuitbarstingen en biedt reizigers aan hun vlucht kosteloos om te boeken naar een moment dat United wel weer op de Indiase stad vliegt.

Ook biedt de maatschappij aan passagiers te helpen met het vinden van een ticket bij een andere maatschappij die nog wel op New Delhi vliegt. Voor zover bekend zijn andere luchtvaartmaatschappijen, zoals KLM, niet van plan vluchten te annuleren vanwege de smog.

Noodsituatie

De luchtkwaliteit in New Delhi is in twintig jaar niet zo slecht geweest als nu. De oorzaak is een combinatie van onder meer verkeer, stof, uitstoot van industrie en een gebrek aan wind.

Bewoners wordt geadviseerd zoveel mogelijk binnen te blijven en medici in de stad noemen het een noodsituatie.

Piyush Tiwari
@itapiyush9
This horrifying incident in which18 cars are seen colliding on #YamunaExpressway has been captured on camera. #DelhiSmog #smogindelhi
11 maanden geleden

STER Reclame