NOS SportAangepast

Maas zesde op big air in Milaan

Snowboardster Cheryl Maas is bij de eerste wereldbekerwedstrijd big air in Milaan als zesde geëindigd. De 33-jarige Maas had zich als vierde geplaatst voor de finale, maar speelde daarin geen rol van betekenis.

Ze had na haar eerste sprong al een grote achterstand, nadat ze bij de landing ten val was gekomen. Haar tweede sprong was iets beter, maar bij haar derde poging ging ze opnieuw de mist in.

"Je baalt altijd als je niet landt", reageerde de Brabantse, die afgelopen zomer haar nek brak bij een duik in het zwembad. "Maar met alles wat ik achter de rug heb, ben ik blij met hoe het gegaan is."

"Ik neem hiervan mee dat m'n nek heel sterk is, want ik maakte een goede klapper waarbij ik op m'n kont viel. Ik weet nu dat ik sterk ben en de volgende wedstrijd probeer ik nog beter te snowboarden."

Derde Spelen

Maas deed met haar finaleplaats goede zaken in de jacht op een olympisch ticket. Om voor de derde keer de Olympische Spelen te halen moet Maas eind januari in de top-20 staan van de ranglijst van de internationale skibond.

Vooraf had Maas aangegeven dat het resultaat in Milaan voor haar niet het belangrijkste was. "Deze wedstrijd is vooral weer een begin. Onbevangen erin. Hierna volgt de opbouw naar moeilijker sprongen, dan moet het niveau weer verder omhoog."

Bij de mannen haalde Niek van der Velden de finale niet. De zeventienjarige Nederlander werd dertiende in zijn kwalificatiegroep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl