Max Verstappen
NOS SportAangepast

Verstappen baalt: we zijn gewoon niet snel genoeg

Na zijn zege in Mexico zijn de verwachtingen hooggespannen, maar Max Verstappen beleeft vooralsnog een moeizaam weekend in Brazilië. Na drie trainingen waarin hij Mercedes en Ferrari niet kon bijbenen, kwam de Red Bull-coureur ook in de kwalificatie niet verder dan de vierde plaats.

Verstappen is al het hele weekend niet tevreden over zijn auto "We zijn gewoon niet snel genoeg. Er moet dus iets bij de start gebeuren want we kunnen niet echt aanvallen."

'Ik had op meer gehoopt'

"We waren in de kwalificatie wel iets constanter, maar we hadden niet genoeg grip in de snelle bochten. Daar pak je hier de tijd, dus dan houdt het op", laat Verstappen weten op zijn website.

Toch kan hij leven met de vierde plek. "Ik denk dat we het maximale eruit hebben gehaald. Daar kunnen we blij mee zijn. Maar ik had natuurlijk op meer gehoopt."

Verstappen in Brazilië

Mercedes was snel in de drie trainingen. De renstal zal gemengde gevoelens overhouden aan de kwalificatie, want Lewis Hamilton crashte al snel. Hij hield zelf geen schade over aan de crash.

"Het is wat het is", relativeert Hamilton. "Het voorval is vrij ongebruikelijk voor mij, maar het toont aan dat we menselijk zijn", zei Hamilton tegenover Sky Sports. "Dit is natuurlijk balen, maar we moeten het accepteren."

Teamgenoot Valtteri Bottas profiteerde, hij pakte zijn derde poleposition van het seizoen. "Het was een goede ronde. Het gat met Vettel was klein. Ik ben blij dat ik er kon staan voor ons team."

Volgens Louis Dekker, Formule 1-commentator van de NOS, is dit een belangrijke pole voor de Fin. "Drie polepositions voor een Mercedes-coureur zijn eigenlijk te weinig. Hij heeft echt in de schaduw van Hamilton gereden, zeker in de tweede seizoenshelft."

"Bottas wilde voor de titel gaan na de zomer, maar hij was volkomen kansloos", vervolgt Dekker. "Er werden al vraagtekens gezet bij zijn contract voor volgend jaar bij Mercedes. Deze poleposition komt op een perfect moment voor hem."

Hamilton crasht in de eerste kwalificatiesessie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl