Max Verstappen op Interlagos
NOS SportAangepast

Verstappen start van P4 in Brazilië, Bottas pakt pole

Max Verstappen start morgen in de Grote Prijs van Brazilië vanaf de vierde plaats. Net als in de vrije trainingen kwam Verstappen niet aan de tijden van Ferrari en Mercedes.

Voor Lewis Hamilton verliep de kwalificatie dramatisch met een vroege crash. Zijn teamgenoot Valtteri Bottas start van poleposition. In de laatste sessie zette Sebastian Vettel als eerste de snelste tijd neer, maar Bottas dook in zijn laatste ronde nog 0,038 onder de tijd van de Duitser.

Verstappen gaf 0,603 toe op de tijd van Bottas en start morgen op de tweede startrij vlak achter Kimi Räikkönen.

Hamilton crasht en wacht inhaalrace

Voor Hamilton was de kwalificatie al na een paar minuten voorbij na een zeldzame fout. De kersverse wereldkampioen verloor de macht over het stuur en knalde tegen de muur. Hij stapte zonder fysieke schade uit, maar zal morgen achteraan het veld moeten starten.

Hamilton crasht in de eerste kwalificatiesessie

Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo zette de vijfde tijd neer, maar zal daar weinig plezier aan beleven. Door de vervanging van verschillende motoronderdelen moet hij minstens tien plaatsen naar achteren.

Ook Pierre Gasly en Brendon Hartley (beiden Toro Rosso) en Lance Stroll (Williams) kregen een straf voor het gebruiken van te veel onderdelen.

Eerder op de dag verliep ook derde vrije training niet optimaal verlopen voor Verstappen. Aan het einde van de sessie spinde de Limburger, waarna hij in het gras belandde. Hij kon zonder grote schade terugrijden naar de pitsstraat. Over de boordradio klaagde hij over te veel onderstuur.

Verstappen kwam tot slechts negen rondjes en zette de negende tijd neer op het circuit van Interlagos. Gisteren was hij al niet tevreden over de grip van zijn bolide.

Bottas nipt sneller dan Hamilton

Net als vrijdag zetten de coureurs van Mercedes de snelste tijd neer. Gisteren was Hamilton tot twee keer toe de rapste, vanmiddag werd hij afgetroefd door Bottas.

De Fin was drie duizendsten sneller dan de wereldkampioen. Het gat naar nummer drie Räikkönen was ook niet groot: 45 duizendsten. Vettel bleef ook dicht in de buurt met een achterstand van 58 duizendsten op Bottas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl