Max Verstappen in actie
NOS SportAangepast

Mercedes domineert trainingen, Verstappen niet helemaal tevreden

Mercedes mag zich dan de twee resterende races van het Formule 1-seizoen al richten op 2018, tijdens de vrije trainingen voor de Grand Prix van Brazilië domineerden wereldkampioen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

Het duo was zowel in de eerste als tweede vrije training een stuk sneller dan de concurrenten van Ferrari en Red Bull. Hamilton was de snelste met 1.09,202 en 1.09,515, Bottas noteerde met 1.09,329 en 1.09,563 in beide trainingen de tweede tijd.

Max Verstappen tekende als nummer vier en vijf van de trainingen voor tijden van 1.09,750 en 1.09,875.

Geen grip

Verstappen, bezig aan een ijzersterk seizoenslot met overwinningen in Maleisië en Mexico, klaagde in het laatste deel van de eerste training over te weinig grip. "Ik kan doen wat ik wil, maar als ik geen grip heb, maakt het helemaal niets uit", klonk het over de boordradio.

"In de korte run op de supersoft banden ging het niet geweldig, dat had beter gekund", zei Verstappen op zijn website. "Maar we zitten er niet ver vandaan. De lange runs zagen er best goed uit. Er zijn nog wel wat verbeteringen te maken."

Laatste thuisrace

Felipe Massa gaf in de aanloop naar de race in São Paulo aan dat hij zondag in zijn laatste thuisrace goed voor de dag wil komen. De 36-jarige Braziliaan van Williams, die na dit seizoen afzwaait, onderstreepte dat in de trainingen met de zevende en achtste tijd.

De 19-jarige Brit George Russell debuteerde in de eerste training voor Force India. In de bolide van Sergio Perez was de kampioen van de GP3 goed voor de twaalfde tijd.

De trainingen werden onder zonnige omstandigheden afgewerkt. De verwachting is dat het ook tijdens de race van zondag droog zal blijven. Voor Verstappen zou dat jammer zijn. De Nederlander reed vorig jaar in Brazilië in de regen een geweldige race, die uiteindelijk eindigde op het podium (derde).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl