Felipe Massa
NOS SportAangepast

Formule 1-coureur Felipe Massa stopt alweer, maar nu écht

Felipe Massa neemt na dit seizoen definitief afscheid van de Formule 1. De 36-jarige coureur van Williams leek vorig jaar al af te zwaaien, maar door het plotselinge vertrek van Valtteri Bottas naar Mercedes keerde hij toch terug.

De Grote Prijs van Brazilië (10 november) en die van Abu Dhabi (24 november) worden de laatste kunststukjes van Massa in de koningsklasse van de autosport.

De Braziliaan draait al zestien seizoenen mee in de Formule 1. Hij reed 270 races en won er elf, allemaal namens Ferrari. Dit jaar sprokkelde hij tot dusverre 36 punten bij elkaar. Zijn beste uitslag noteerde hij in Australië en Bahrein: zesde.

Zestig tellen

Memorabel was het seizoen 2008, waarin Massa zich zestig tellen wereldkampioen waande. Een inhaalactie van Lewis Hamilton in de voorlaatste bocht van de afsluitende seizoensrace in Brazilië gooide alsnog roet in het eten. De Brit pakte zo de eerste van zijn vier wereldtitels.

Een jaar later belandde Massa na een zware crash tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije in het ziekenhuis, toen een veer uit de bolide van Rubens Barrichello tegen de helm van de Braziliaan klapte. Massa liep een schedelbreuk op en werd twee dagen in een kunstmatige coma gehouden. Hij herstelde vervolgens snel, maar kwam dat seizoen niet meer in actie.

Dankwoord

"Ik wil mijn familie, vrienden, sponsors en fans bedanken. Ik hoop dat jullie me ook in de toekomst steunen in andere wedstrijden", aldus Massa in een videoboodschap op Instagram.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl