Ryan Thomas knokt met Aldo Corzo om de bal in de WK-play-offs tussen Nieuw-Zeeland en Peru.
NOS VoetbalAangepast

Strijd om laatste WK-tickets blijft spannend na doelpuntloze remises

De eerste akten van de play-offs tussen Nieuw-Zeeland en Peru en tussen Honduras en Australië hebben geen winnaar opgeleverd. In beide heenduels van de intercontinentale play-offs werd niet gescoord. Over vijf dagen weten we welke twee landen zich plaatsen voor het WK in Rusland.

Peru heeft touwtjes in handen

Met Ryan Thomas (PEC Zwolle) en Marco Rojas (sc Heerenveen) in de basis begon Nieuw-Zeeland in Wellington nerveus aan het cruciale duel met Peru.

De All Whites, die zich via de Oceanische kwalificatiegroep plaatsten voor de play-offs, mochten van geluk spreken dat ze niet binnen tien minuten op achterstand kwamen na een kolderiek misverstand in de eigen defensie.

Renato Tapia (tweede links) en Jefferson Farfán (rechts) kunnen leven met de 0-0 tegen Nieuw-Zeeland.

Peru, met Feyenoorder Renato Tapia en oud-PSV'er Jefferson Farfán, hield in de eerste helft de touwtjes stevig in handen, al kwam het zelf ook nauwelijks tot kansen.

Na de entree van de licht geblesseerde Burnley-aanvaller Chris Wood perste Nieuw-Zeeland er in het laatste kwartier nog een slotoffensief uit, maar verder dan een knappe volley (rakelings naast) van Thomas kwam de thuisploeg niet.

Door de 0-0 moet de return in Lima beslissen wie zich in de zomer mag melden bij het WK in Rusland. Die wedstrijd is donderdagochtend om 03.15 uur (Nederlandse tijd).

Australië kansrijk

Eerder vannacht moest Australië in het Hondurese San Pedro Sula ook genoegen nemen met een remise. De Socceroos waren sterker dan het stugge Honduras maar dat leverde geen doelpunten op 0-0.

De Australiërs, die zich via de Aziatische kwalificatiezone plaatsten voor de play-offs, begonnen zonder routinier Tim Cahill. De spits had te veel last van een blessure, die hij onlangs in de Australische competitie opliep na een botsing met Jordy Buijs.

De Australiërs druipen af na de doelpuntloze remise tegen Honduras in de WK-play-offs

Hij werd vervangen door Tomi Juric (oud-Roda JC), maar die had het vizier niet op scherp staan. Bij Honduras, de nummer vier van de Noord- en Midden-Amerikaanse kwalificatiegroep, kreeg alleen spits Carlo Costly een klein kansje. De 0-0 was daardoor een logische uitslag.

Woensdagochtend om 10.00 uur (Nederlandse tijd) valt de beslissing in Sydney.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl