NOS VoetbalAangepast

Tapia: hoe zwaar ook, in Peru wordt het zwaarder

Tapia waarschuwt Nieuw-Zeeland: hoe zwaar ook, in Peru wordt het zwaarder

Renato Tapia is lang niet altijd onomstreden als centrale verdediger bij Feyenoord. Maar bij Peru is hij een hele grote meneer. Zeker nadat hij hoogstpersoonlijk Lionel Messi uit de wedstrijd speelde in het WK-kwalificatieduel met Argentinië in Buenos Aires.

Dat duel, geëindigd in een verdienstelijke 0-0, heeft voor Peru echter nog een staartje gekregen. Na afloop leverde aanvoerder Paolo Guerrero namelijk een positief plasje in.

De Peruaanse topscorer aller tijden, die twee keer landskampioen werd met Bayern München en één keer de wereldbeker won met Corinthians, kreeg een voorlopige dopingschorsing van dertig dagen aan de broek en mist daardoor de play-offs met Nieuw-Zeeland.

Middel tegen astma

De schorsing houdt de gemoederen nog altijd bezig. De Peruaanse president Pedro Pablo Kuczysnki nam het voor de zondaar op. "Zoals bijna iedere inwoner heeft Guerrero vanwege het klimaat in Lima een middeltje tegen astma genomen. Dan is het wel heel onrechtvaardig hem daarvoor te straffen."

Ook Tapia, die mogelijk Guerrero zal vervangen als aanvoerder in Wellington, staat vierkant achter zijn captain. "Hij is onze aanvoerder en dat blijft hij."

Overigens is Tapia vol vertrouwen over de uitkomst van het tweeluik met Nieuw-Zeeland: "Hoe zwaar het hier ook wordt, in Peru wordt het zwaarder."

Bondscoach Nieuw-Zeeland: wij zijn goed genoeg voor het WK

Anthony Hudson, de Engelse bondscoach van Nieuw-Zeeland, wil vooral vertrouwen uitstralen. "Ik geloof in mijn spelers. Wij zijn goed genoeg om ons te plaatsen voor het WK in Rusland. We moeten ons alleen niet laten afleiden door het gewicht van de wedstrijd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl