ANP
NOS NieuwsAangepast

Politie alert op bedreigingen Vindicat-leden

De Groningse politie is alert op bedreigingen aan het adres van studentenvereniging Vindicat. Een aantal leden is per post en social media bedreigd, nadat de vereniging in opspraak was geraakt. Vorig jaar liep een aspirant-lid van Vindicat tijdens de ontgroening ernstig letsel op doordat een ouderejaars op zijn hoofd was gaan staan.

Naar aanleiding van dat incident kreeg Vindicat te maken met bedreigende, anonieme telefoontjes en poging tot brandstichting. Ook werd de oud-rector bedreigd en werden huizen van de studentenvereniging beklad.

"De Vindicat-locaties in de stad hebben we in kaart gebracht", zegt de politiewoordvoerder. "Op het moment dat er een melding komt vanaf zo'n adres weten we dat het gaat om Vindicat-locaties en zijn we extra scherp en alert."

Cel en taakstraf

Het Openbaar Ministerie heeft gisteren een dag celstraf en een taakstraf van 180 uur geëist tegen het voormalige Vindicat-lid Wouter B. Hem wordt ernstige mishandeling verweten.

Volgens de politie is er een verband tussen deze rechtszaak en de bedreigingen. Zodra Vindicat volop in het nieuws is, ziet de politie dat het aantal bedreigingen toeneemt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl