Volleybalbond zet Van Iersel aan de kant na 'vertrouwensbreuk'

Aangepast
Marleen van Iersel in actie tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 ANP

Beachvolleybalbondscoach Richard de Kogel heeft Marleen van Iersel uit het Beachvolleybal Team Nederland (BTN) gezet.

"Er is een aantal zaken voorgevallen dat het vertrouwen in een verdere samenwerking heeft geschaad. Hopelijk vindt ze een manier om haar hoge niveau ook in de toekomst te kunnen blijven etaleren", verklaart De Kogel in een statement.

De 29-jarige Van Iersel maakte ruim tien jaar deel uit van het programma van de volleybalbond in Den Haag. De Brabantse speelde in die tijd achtereenvolgens samen met Marloes Wesselink, Sanne Keizer, Madelein Meppelink en Manon Flier.

Van Iersel deed twee keer mee aan de Olympische Spelen. In 2012 in Londen met Keizer en in 2016 in Rio de Janeiro met Meppelink. Met beide partners werd ze ook Europees Kampioene. In 2012 was dat aan de zijde van Keizer en twee jaar later won ze de titel met Meppelink.

Marleen van Iersel in actie met Madelein Meppelink tijdens de Spelen in Rio de Janeiro Pro Shots

Van Iersel wil inhoudelijk niet reageren op de verklaring van De Kogel en zegt dat de beslissing tot stand is gekomen door een verschil van inzicht. "Ik heb een ander idee hoe ik mijn route richting de Olympische Spelen van Tokio wil invullen."

"Maar ik hoop in de toekomst een goede relatie met BTN te blijven houden", benadrukt de beachvolleybalster. Ze zou na het stoppen van Flier, in augustus van dit jaar, haar loopbaan vervolgen met Jolien Sinnema, maar die samenwerking is nu van de baan.

Van Iersel gaat nu een duo vormen met Joy Stubbe, die eveneens het BTN verlaat.

STER Reclame