Omroep Brabant

Na drie weken ontdekte de 17-jarige Elodie dat er foto's van haar werden gebruikt door een nepaccount, dat seksuele berichten schreef onder foto's. Ze is een van de meisjes van wie beelden online zijn misbruikt op Twitter voor seks-chantage.

De foto's van de Tilburgse werden van Instagram gehaald en vervolgens met schunnige verzoeken op Twitter gezet. Bij een foto waarop de tiener bij een maisveld staat, wordt gevraagd of mannen daar seks met haar willen hebben. "Het was echt misselijkmakend."

"Die persoon plaatste al mijn foto's, ook recente. Als ik dan net iets had geplaatst op Instagram, stond het tien minuten later op Twitter. Hoe obsessief is dat." Op de dag dat Elodie er achter kwam, rapporteerde ze het profiel meteen bij Twitter. Pas na meerdere pogingen van Elodie zelf en anderen blokkeerde Twitter het nepprofiel.

Bekijk hier het verhaal van Elodie:

De foto's van Elodie werden misbruikt voor sekstweets

Omroep Brabant sprak naast Elodie met twee andere slachtoffers, Melanie en Cindy*. Het nepprofiel van Cindy vraagt 125 euro voor drie uurtjes 'date'. Haar profiel is inmiddels ook uit de lucht.

Dat van Melanie nog niet. Ze heeft meerdere keren bij Twitter aangegeven dat het profiel van 'Kelly' nep is. Maar zelfs na het sturen van haar identiteitsbewijs haalt Twitter het profiel, met bijna drieduizend volgers, niet uit de lucht.

Mannen reageren ook op het nepprofiel, onder meer door foto's van zichzelf te maken als ze over de foto van Melanie hun behoefte doen. Melanie: "Ik ben geblokkeerd door het account, dus ik kan niet meer zien wat er gebeurt. En dat is maar goed ook."

*De namen van Melanie en Cindy zijn om privacyredenen gefingeerd.

STER reclame