1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Profielfoto's meisjes misbruikt voor sekschantage op Twitter

Profielfoto's van meisjes uit Brabant worden misbruikt voor sekschantage op Twitter, meldt Omroep Brabant. Met foto's van meisjes uit Tilburg en Helmond proberen oplichters mannen te verleiden tot betaalde seks.

De mannen die op de tweets ingaan, worden vervolgens gechanteerd met openbaarmaking tenzij ze geld betalen, blijkt uit onderzoek van een journalist van Omroep Brabant. Zij deed zich voor als man en reageerde op de seksueel getinte twitterberichten.

Vrijwel alle foto's die werden gebruikt voor de sekstweets zijn van meisjes en vrouwen van wie het Instagram-account openbaar is. Ze weten van niets.

Sexy Bibi

Zo staan foto's van onder meer meisjes uit Tilburg en Helmond online, onder een andere naam en met de mededeling dat ze erg opgewonden zijn. Ze figureren bijvoorbeeld als Sexy Bibi uit Breda, Naughty Kelly uit Den Bosch en Esmeralda uit Tilburg .

'Bibi' biedt voor 100 euro een date van twee uur aan in Breda. Het adres blijkt van een huis te zijn dat te koop staat. Volgens de makelaar woont er niemand.

'Kelly' is goedkoper: 75 euro. Het adres in Den Bosch geeft 'ze' pas na betaling. De twitteraar die aangeeft dat hij pas wil betalen bij de ontmoeting, wordt geblokkeerd. Niet alleen seksdates zijn te koop, ook webcamshows worden veelvuldig aangeboden voor 25 euro.

Aangifte

De woordvoerder van de Brabantse politie, Eric Passchier, zegt dat zeker vijf meisjes dit jaar aangifte hebben gedaan nadat hun foto's werden misbruikt op Twitter. Volgens de politie staan foto's van meisjes uit het hele land, maar ook uit Zweden en de VS, online voor seksdates, zonder dat ze het zelf weten.

De mannen die erop hebben gereageerd doen geen aangifte. Ze schamen zich of denken dat de politie niets kan uitrichten. De politie vraagt hen toch zich te melden.

Advertentie via Ster.nl