'Borstendokter' Rock G. tijdens de rechtszaak in 2014 ANP | Aloys Oosterwijk

OM wil eerder vrijgesproken 'borstendokter' drie jaar de cel in

tijd van publicatie Aangepast

Tegen de Haagse borstendokter Rock G. is in hoger beroep een celstraf van drie jaar geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk. Ook wil het Openbaar Ministerie dat hij de komende twee jaar geen medische handelingen mag verrichten.

In 2014 stond de 58-jarige G. al voor de rechtbank voor onder meer mishandeling en verminking van patiënten die voor cosmetische ingrepen naar zijn kliniek in Den Haag kwamen. Toen werd ook drie jaar geëist, maar de rechter sprak G. vrij omdat er te weinig bewijs voor was dat hij tijdens borstoperaties ernstige fouten maakte.

In totaal hebben 121 voormalig patiënten zich sinds 2008 gemeld.

Gisteren deed een vrouw haar verhaal in het NOS Radio 1 Journaal. Ze zei dat ze wakker werd tijdens haar borstoperatie. "Ik zag overal bloed en weet dat ik aan het schreeuwen was. Ik zag een of ander kitpistool dat eerder thuishoort in de bouwwinkel. Hij duwde me omlaag en even later was ik weer aan het slapen."

G. zelf zegt dat hij "enorm baalt" van de ellende die sommige patiënten ondervonden. Hij sprak gisteren tijdens de behandeling van zijn zaak over complicaties en benadrukte dat hij zelf geen fouten heeft gemaakt.

STER Reclame