Bloemen markeren de plek in Blerick waar een 22-jarige man werd doodgeschoten
In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Opgepakte man uit Tegelen vrijuit in moordzaak Blerick

De 21-jarige man uit Tegelen die werd aangehouden nadat iemand in Blerick was doodgeschoten, is volgens het Openbaar Ministerie niet de schutter. Hij was tijdens de schietpartij niet in de buurt. Hij blijft wel vastzitten omdat hij verdacht wordt van een overval die losstaat van deze zaak.

Vorige week werd de 22-jarige Ömer Köksal op straat doodgeschoten. Dezelfde dag werd de verdachte uit Tegelen aangehouden.

Na de schietpartij ontstond grote onrust in Blerick. Inwoners spraken na het incident van een golf van geweld. Het was het derde schietincident in korte tijd. Vorige maand werd er ook al op straat geschoten en in augustus werd een man van 44 doodgeschoten.

Protestmars

Buurtbewoners hielden een protestmars naar het gemeentehuis. Ze leven al maanden in angst, volgens hen doet de gemeente niets om het probleem aan te pakken.

Later verzamelden zich zo'n 200 mensen bij een flat waar agenten naar verdachten zochten. De emoties liepen hoog op bij de afzetting die de politie had gemaakt. De mobiele eenheid greep in en dreef de menigte met de wapenstok uiteen.

De politie is nog op zoek naar twee verdachten die wel betrokken zouden zijn bij de zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl