De politie en FIOD deden begin dit jaar al een inval bij de moskee
In samenwerking met
L1 Nieuws
NOS Nieuws

Secretaris moskee Geleen opgepakt, financierde mogelijk terrorisme

De secretaris van de Al Houda-moskee in Geleen is opgepakt. Hij wordt onder meer verdacht van deelname aan een terroristische organisatie en het financieren van terrorisme, zegt zijn advocaat tegen 1Limburg. Ook de voorzitter van de moskee is opgepakt, hij wordt verdacht van witwassen.

De mannen van 38 en 34 hebben zichzelf gemeld op het politiebureau na een verzoek van de politie. Het Openbaar Ministerie meldt dat ze zijn aangehouden na langlopend onderzoek naar mogelijke witwaspraktijken bij de Stichting Islamitisch Centrum Westelijke Mijnstreek en Stichting Babycare.

Invallen

Beide organisaties zouden gelieerd zijn aan de Al Houda-moskee. Begin dit jaar werden al invallen gedaan bij de stichtingen.

De politie en FIOD doorzochten toen op veertien locaties woningen, bedrijfspanden en een loods. Ook de moskee werd doorzocht. Toen werd niemand opgepakt, wel werden computers en administratie in beslag genomen.

Verdachte transacties

Het onderzoek naar de stichtingen begon in 2015 na meldingen van verdachte transacties. Ook trok de burgemeester van Sittard-Geleen aan de bel omdat hij zich zorgen maakte over de financiën van de moskee. Het gebedshuis werd volgens hem snel afbetaald, zonder dat bekend was waar dat geld vandaan kwam.

Het onderzoek gaat verder maar het OM wil daar verder geen mededelingen over doen.

Advertentie via Ster.nl