invallen in onderzoek witwassen

Bij de Stichting Islamitisch Centrum Westelijke Mijnstreek en de Stichting Baby Care in Geleen zijn invallen gedaan. De politie en de FIOD doen onderzoek naar witwaspraktijken. Onder meer een moskee is doorzocht.

Verder zijn twaalf invallen gedaan in woningen, bedrijfspanden en een loods in verschillende Zuid-Limburgse gemeenten. In 2015 startte het onderzoek, nadat de autoriteiten meldingen hadden gekregen dat er iets niet in de haak was met de geldstromen van de stichtingen. Het onderzoek richt zich op de geldtransacties van de stichtingen, meldt het OM.

Eerdere zorgen

De burgemeester van Sittard-Geleen zei een jaar geleden dat hij zich zorgen maakte over de financiën van de moskee in Geleen. Het gebedshuis werd volgens hem snel afbetaald, zonder dat bekend was waar dat geld vandaan kwam, schrijft 1Limburg.

Wat de connectie is tussen de stichtingen, vertelt het OM niet. Waarschijnlijk gaat de doorzoeking van de moskee de hele dag duren. Daarom stonden bezoekers voor een dichte deur. Een groepje moslims besloot voor de deur van het gebouw in gebed te gaan.

STER reclame