Eric Gudde bij zijn afscheid bij Feyenoord ANP

Geen achterdeur, maar onderscheiding voor Gudde

time icon Aangepast

De scheidend algemeen directeur overhandigde de nieuwe directeur in De Kuip een Feyenoordshirt. Daarmee nam Eric Gudde na tien jaar afscheid bij de regerend landskampioen. Gudde gaat naar de KNVB. Hij maakt plaats voor Jan de Jong, die overkomt van de NOS.

In het Maasgebouw werd met een receptie afscheid genomen van Gudde, die aantrad toen Feyenoord in zwaar (financieel) weer verkeerde. Het hoogtepunt werd de landstitel van eerder dit jaar, het eerste kampioenschap in achttien jaar.

"Er zijn momenten geweest waarop ik vreesde door de achterdeur te moeten vertrekken. Dan komt er een foto waarop je eenzaam in een auto stapt. Gelukkig is het anders gelopen", zei Gudde, die van wethouder Adriaan Visser (Sport) een gemeentelijke onderscheiding kreeg, de zogenoemde 'Rotterdammert'.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Feyenoord neemt afscheid van Gudde en verwelkomt De Jong

Supportersrellen, de 10-0 nederlaag bij PSV, financiƫle onzekerheid en gedoe rond het nieuwe stadion. De periode van Gudde bij Feyenoord was verre van eenvoudig. Hij benadrukt dat Feyenoord door een teamprestatie uit het dal is geklommen.

"Met elkaar hebben we allerlei stormen doorstaan. Dat leidt vaker tot succes dan wanneer je wispelturig van het een naar het ander schakelt. Daar ligt de crux."

"Toen Eric kwam had de club het financieel en sportief heel moeilijk", zegt president-commissaris Gerard Hoetmer. "Dat je met een landstitel afscheid kan nemen, is prachtig."

Gaat Van Geel Gudde achterna?

Ook technisch directeur Martin van Geel prijst Gudde. "Eric is een fantastische collega geweest. We hebben samen dalen en pieken meegemaakt en daarin leer je elkaar goed kennen. Onze samenwerking was fantastisch. Ik kijk terug op een heel mooie periode."

Gudde gaat morgen aan de slag bij de KNVB als directeur betaald voetbal. Er gaan geruchten dat Gudde Van Geel meeneemt naar Zeist.

"In het voetbal zeg ik nooit nooit", stelt Jan de Jong, "maar ik heb Martin er nooit over gehoord. Het zou me verbazen, maar in de voetballerij kan alles."

Martin van Geel ANP

Voor De Jong wordt de verhuizing naar het nieuwe stadion de grootste uitdaging. De afgelopen maand is hij al ingewerkt door Gudde.

"Ik heb al kennis kunnen nemen van alle mogelijke dossiers. Ik begrijp nu een beetje hoe de achterkant van het borduurwerk bij Feyenoord eruitziet."

Impressie van de plannen voor de bouw van het nieuwe stadion van Feyenoord en stedelijke vernieuwing eromheen ANP

STER Reclame