Linksonder de oude Kuip, aan de Maas de ingetekende nieuwe Kuip OMA

De gemeente Rotterdam is bereid 135 miljoen euro te investeren in de nieuwe Kuip en omgeving. De gemeenteraad stemt in met het plan voor Feyenoord City, met 35 stemmen voor en 10 tegen.

Nu deze horde is genomen komt de uitvoering van de plannen een stuk dichterbij. De initiatiefnemers willen aan de Maas een nieuw stadion bouwen voor Feyenoord. Het huidige stadion wordt in oude staat hersteld en verbouwd tot een atletiekbaan, woningen en een bezoekerscentrum.

De twee stadions worden met elkaar verbonden met een weg en in de omgeving wordt een park aangelegd met woningen, horeca en winkels. Het hele project vraagt een investering van 1,4 miljard euro.

Hoetmer: goede eerste stap, maar lange weg te gaan

10 jaar plannen

Definitief zijn de plannen nog niet. De plannen voor Feyenoord City moeten nog aan meerdere voorwaarden voldoen, waaronder financiële. Maar de instemming van de raad betekent wel dat er projectontwikkelaars gezocht kunnen worden en het ontwerp definitief kan worden gemaakt. Eind 2018 moet dan het definitieve besluit worden genomen.

Er wordt al meer dan tien jaar gesproken over een nieuw stadion voor Feyenoord, maar nog altijd is niet iedereen overtuigd van de noodzaak. Zo is de supportersvereniging FSV De Feijenoorder geen voorstander, vanwege alle financiële risico's.

STER reclame