Kinderen kijken het Sinterklaasjournaal op televisie
NOS NieuwsAangepast

Sinterklaas komt 'met bont gezelschap'

Sinds de zwartenpietendiscussie begon is het ieder jaar weer afwachten hoe de pieten in het Sinterklaasjournaal van de NTR eruitzien. In de voorgaande jaren werd de Sint vergezeld door onder anderen gekleurde pieten, witte pieten en roetveegpieten.

Hoe de pieten er dit jaar uitzien, daarover laat de NTR weinig anders los dan dat "Sinterklaas komt met een bont gezelschap aan helpers". Het woord piet valt niet in het persbericht dat de omroep uitdeed. Eerder al liet de NTR weten dat de gekleurde pieten niet terugkeren omdat ze die "achteraf niet geslaagd" vonden.

Nieuwe pieten

Bekende pieten als Dick van den Toorn, John Jones, Joep Onderdelinden, Maarten Wansink en Jeroen Spitzenberger keren terug. Maar er zijn ook nieuwe helpers, zoals Gersom Kremer, Frederik Brom, Aaron Wan, Harry Piekema, Mimoun Ouled Radi en Abbey Hoes.

De presentatie is zoals ieder jaar in handen van Dieuwertje Blok. Jeroen Kramer trekt net als vorig jaar als verslaggever het land in, net als zijn nieuwe collega Charlie Chan Dagelet.

Het Sinterklaasjournaal wordt vanaf maandag 13 november om 18.00 uur uitgezonden op NPO3. De landelijke intocht van Sinterklaas is 18 november in het Friese Dokkum.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl