Reuters
NOS NieuwsAangepast

Kerkschutter Texas was oud-militair (26), motief nog onduidelijk

Het motief achter de bloedige schietpartij van gisteren in een kerk in Texas is nog altijd onduidelijk. De dader, een 26-jarige man die enkele jaren bij de luchtmacht diende, is zelf omgekomen. Hij heeft zeker 26 kerkgangers doodgeschoten.

De schutter, Devin Kelley, opende het vuur tijdens de ochtenddienst in een baptistenkerk in Sutherland Springs. Behalve 26 doden zijn er zeker twintig gewonden.

Op de vlucht werd Kelley beschoten door een buurtbewoner. Hij werd even verderop dood in zijn auto gevonden. Onduidelijk is nog of hij is omgekomen door een kogel van de omwonende of dat hij zelfmoord heeft gepleegd.

CBS
Devin Kelley

Kelley, die tientallen kilometers verderop woonde, had voor zover bekend geen contacten met terroristische groeperingen. Hij had een strafblad vanwege een veroordeling voor mishandeling van zijn vrouw en kind. Die veroordeling was ook de reden dat hij zijn baan bij de luchtmacht kwijt was.

Volgens de gouverneur van Texas is het de grootste schietpartij in de geschiedenis van de staat. Een van de bloedigste incidenten tot dusverre, een schietpartij op de legerbasis Fort Hood waarbij dertien doden vielen, was gisteren op de kop af acht jaar geleden.

Trump

President Trump heeft op de aanslag gereageerd vanuit Japan, waar hij aan een Oost-Azië-reis van anderhalve week is begonnen. Hij sprak van een "zeer, zeer treurig incident", gepleegd door "een zeer gestoord individu".

Gevraagd of hij maatregelen gaat nemen na de schietpartij zei Trump dat het hier niet gaat om een kwestie van vuurwapens maar om iemand met psychische problemen.

'We hebben vandaag goede vrienden verloren'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl