NOS NieuwsAangepast

26 doden bij schietpartij in baptistenkerk Texas

'We hebben vandaag goede vrienden verloren'

In de Amerikaanse staat Texas zijn 26 mensen om het leven gebracht toen een man het vuur opende in een kerk. Onder hen zijn kinderen. De leeftijd van de slachtoffers loopt uiteen van 5 tot 72 jaar. Ook de 14-jarige dochter van de predikant van de kerk is omgekomen.

Er zijn twintig gewonden, sommigen zijn er slecht aan toe. Slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. Over de toedracht van de schietpartij is nog onduidelijkheid, het onderzoek is nog in volle gang.

De schutter is de 26-jarige oud-militair Devin Kelley, die in 2014 bij de luchtmacht werd ontslagen nadat hij zijn vrouw en kind had mishandeld. Daarvoor kreeg hij een celstraf. Zijn motief voor de schietpartij is onduidelijk. De man woonde in een voorstad van San Antonio en lijkt geen contact te hebben gehad met terroristische groeperingen.

'Bad bitch'

Rechercheurs gaan zijn gangen na, onder meer zijn berichten op sociale media in de afgelopen dagen. Hij postte deze week een foto van een semi-automatisch geweer op Facebook met de tekst "She's a bad bitch".

De schietpartij was bij een baptistenkerk in Sutherland Springs, een dorp zo'n 60 kilometer ten zuidoosten van San Antonio. Op dat moment was de zondagse kerkdienst bezig. Volgens een medewerker van een tankstation tegenover de kerk was de dienst net begonnen. In Sutherland Springs wonen enkele honderden mensen.

AFP
Een meisje brandt twee kaarsjes voor de slachtoffers

Ooggetuigen zeggen dat ze meer dan twintig schoten hoorden. De schutter is dood in zijn auto gevonden. Hij vluchtte na zijn daad en er was sprake van een korte achtervolging. Het is onduidelijk of hij zelfmoord heeft gepleegd of dat een omstander, die eveneens gewapend was, de dader heeft gedood. In zijn wagen lagen verschillende wapens.

President Trump heeft via Twitter zijn medeleven betuigd met de nabestaanden.

ABC News kreeg contact met de predikant, waarop de man vertelde dat zijn jongste dochter bij de schietpartij is omgekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl