NOS SportAangepast

Van Vleuten grijpt eerste eremetaal op de baan

Annemiek van Vleuten heeft bij de wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in Pruszków zilver op de individuele achtervolging in de wacht gesleept. De 35-jarige wereldkampioene tijdrit op de weg was in de finale niet opgewassen tegen de Poolse Justyna Kaczkowska.

Van Vleuten graait ook op de baan naar eremetaal

Ook Kyra Lamberink en Hetty van de Wouw haalden zilver op in Polen. Zij verloren in de finale van de teamsprint van het Duitse topduo Kristina Vogel en Pauline Grabosch: 32,668 tegen 33,238.

Van Vleuten richt zich nu op WK

Van Vleuten reed vorige maand op de EK in Berlijn haar eerste achtervolging op de baan. Daar eindigde ze als vierde. Deelname aan de WK heeft ze daarmee gerechtvaardigd voor zichzelf. "In principe rijd ik daar. Ik merk nu ook dat ik het proces om mijzelf te verbeteren heel leuk vind. Het trainen op de baan vind ik erg leuk, dus ik kijk uit naar het proces richting de WK."

Het is sowieso een uiterst succesvol jaar voor Van Vleuten. Deze zomer won ze La Course, de wedstrijd voor vrouwen tijdens de Tour de France, om vervolgens in september in het Noorse Bergen de wereldtitel tijdrijden op de weg voor zich op te eisen.

In een strakke lijn

Alvorens ze kan meedoen voor de winst bij de WK baanwielrennen moeten een paar aspecten nog verbeterd worden, meent Van Vleuten. "Een tweede plek op een wereldbeker is leuk, maar ik ben erachter gekomen dat er technisch nog dingen zijn die nog lang geen automatisme zijn."

Vooral de start en het vermogen om in een strakke lijn te blijven fietsen zijn volgens Van Vleuten voor verbetering vatbaar.

Getty Images
Annemiek van Vleuten

Voordat ze zich op het WK gaat richten, gaat Van Vleuten eerst op vakantie. "Mijn vakantie is vandaag begonnen, ik ga eerst zeventien dagen vakantie vieren in Australië. Daarna blijf ik daar en begin ik weer met trainen, niet alleen op de weg, maar ook op de baan."

Meedoen aan het WK baan zou ook betekenen dat haar programma voor het voorjaar moet worden aangepast. "Ik moet er veel voor aan de kant zetten, ik kan een deel van de voorjaarswedstrijden niet rijden. Ik ga ervan uit dat ik op z'n vroegst in de Ronde van Vlaanderen weer kan starten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl