NOS WielrennenAangepast

Goud voor teamsprinters en Büchli

Goud teamsprinters bij wereldbeker Polen

Teamsprinters Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen en Nils van 't Hoenderdaal hebben bij de wereldbekerwedstrijden in het Poolse Pruszków het goud veroverd. In de finale won het trio eenvoudig van Frankrijk.

Van 't Hoenderdaal ging ijzersterk van start en sloeg direct een gaatje, waarna Lavreysen en Hoogland de voorsprong nog wat verder uitbouwden.

Met 42,906 werd ook het Nederlands record verbeterd. Het oude record (42,995) stamde uit 2013 en werd op hoogte in Mexico gereden.

Groot-Brittannië bleef in de strijd om het brons Duitsland ruim voor.

Op de EK was Oranje onlangs goed voor brons op de teamsprint. Het goud ging toen naar Frankrijk.

Imponerende Büchli pakt goud op keirin

Goud voor Büchli op keirin

Matthijs Büchli, rijdend in het blauw van het Nederlandse commerciële team BEAT, veroverde het goud op het onderdeel keirin.

In de halve finales werd Büchli tweede, maar de finale won hij op prachtige wijze. De nummer twee van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro verraste zijn vijf concurrenten met een versnelling twee rondjes voor het einde en hield de Duitser Joachim Eilers nog net (0,055) achter zich.

Yoeri Havik en Wim Stroetinga konden geen potten breken in de koppelkoers. Het duo eindigde met een enkel punt als elfde.

Roy Pieters werd derde op de scratch. Hij probeerde in de slotfase nog een ronde te pakken, maar de anderen lieten hem niet gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl