NOS SportAangepast

Parijse zege brengt Sock tot eigen verrassing in ATP Finals

Jack Sock is winnaar geworden van het masterstoernooi van Parijs. De Amerikaan was in de finale Filip Krajinovic de baas met 5-7, 6-4, 6-2 en kaapte daardoor het achtste en laatste ticket voor de ATP World Tour Finals weg voor de neus van Pablo Carreno Busta.

Sock wint in Parijs en mag naar ATP Finals

Voor het toernooi hield niemand rekening met de Amerikaan. Hij stond 24ste in de jaarranking en moest in zijn eerste wedstrijd in Parijs tegen Kyle Edmund een 5-1 achterstand in de derde set goedmaken.

Door zijn eindzege in Parijs en de tegenvallende resultaten van zijn concurrenten drong hij toch nog de mondiale topacht binnen. Daar had hij ook zelf niet meer op gerekend. "Eerlijk gezegd wist ik aan het begin van deze week niet eens dat de Finals nog haalbaar waren voor mij."

Krajinovic speelde net als Sock zijn eerste finale van een masterstoernooi. De Servische qualifier knokte voor elk punt, maar kwam in de derde set tekort. Vooral zijn service liet hem in de steek.

Gisteren stal Krajinovic nog de show in Parijs door John Isner te verslaan. De Serviër viel van vreugde op zijn rug en zijn coach liet van euforie zijn ontblote bovenlijf aan het stadion zien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl