Filip Krajinovic
NOS SportAangepast

Emotionele taferelen in Parijs na stunt Servische qualifier

Een speler die van vreugde op zijn rug valt en een coach die vol euforie zijn ontblote bovenlijf aan het stadion laat zien.

Het zijn emotionele taferelen na de verrassende zege van qualifier Filip Krajinovic op John Isner in de halve finales van het masterstoernooi in Parijs: 6-4, 6-7 (2), 7-6 (5).

Isner zag daarmee zijn hoop op deelname aan de World Tour Finals vervliegen. Het Amerikaanse servicekanon (31 aces) had daarvoor het toernooi op zijn naam moeten schrijven.

Servische qualifier stunt in Parijs met winst op Isner

De onbevangen spelende Krajinovic hield in de beslissende tiebreak na een 3-0 achterstand zijn zenuwen in bedwang en kon na het benutte matchpoint zijn geluk niet op.

"Dit is de mooiste dag van mijn leven", straalde de nummer 77 van de wereld en moest zelfs een traantje wegpinken. Hij gaat in Parijs zijn eerste finale op ATP-niveau spelen.

Jack Sock voorkwam dat er naast een qualifier (Krajinovic) ook nog een wildcardhouder in de finale kwam. De Amerikaan wees namelijk thuisfavoriet Julien Benneteau met 7-5, 6-2 terug.

Door de zege maakt Sock nog kans op kwalificatie voor de ATP World Tour Finals: hij moet het toernooi dan wel winnen. Bij een zege verdringt hij de Spanjaard Pablo Carreño Busta.

Jack Sock

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl