Sofyan Amrabat Pro Shots

Feyenoorder Sofyan Amrabat heeft definitief gekozen voor de Marokkaanse nationale ploeg. Dat heeft de KNVB bevestigd.

De 21-jarige Amrabat heeft zowel de Nederlandse als de Marokkaanse nationaliteit en kwam uit voor beide jeugdelftallen. De KNVB wilde hem graag behouden voor Oranje, maar hij werd nog niet opgeroepen door bondscoach Dick Advocaat.

Aangeslagen Amrabat: heel goed en fijn gesprek met Advocaat

Gesprek met Advocaat en Langeler

Toch wilde Advocaat hem in de toekomst graag bij Oranje hebben. Twee weken geleden was er een gesprek met Dick Advocaat en Art Langeler (Jong Oranje). In dat gesprek hebben de coaches laten weten dat Amrabat voor Nederland moet kiezen. Op dat verzoek is Amrabat deze week niet ingegaan.

Voor Marokko maakte Amrabat al zijn debuut in een vriendschappelijke wedstrijd en hij werd gisteren opgeroepen voor het WK-kwalificatieduel met Ivoorkust op 11 november. Als hij in die wedstrijd speelt, kan hij niet meer uitkomen voor Nederland.

Ajacied Hakim Ziyech (l) wordt ploeggenoot van Sofyan Amrabat bij Marokko Pro Shots

De bondsvoorzitter van Marokko, Faouzi Lakjaa, zei vorige maand al ervan overtuigd te zijn dat Amrabat voor Marokko zou kiezen.

Het is tweede keer in korte tijd dat de KNVB achter het net vist. Twee jaar geleden koos Hakim Ziyech ervoor om voor Marokko uit te komen.

Ook Sofyans broer Nordin Amrabat kwam in het verleden uit voor jeugdelftallen van Oranje, maar koos voor een interlandcarrière bij Marokko. Hij speelde inmiddels al meer dan dertig interlands voor de 'Leeuwen van de Atlas'.

STER reclame