NOS VoetbalAangepast

'Waarom zou je op een gelijkspel spelen als je ook kunt winnen'

Guardiola: City is qua ervaring geen Juve, Real of Barcelona

Manchester City domineert dit seizoen in de Premier League, maar de ploeg van Pep Guardiola is er alles aan gelegen eindelijk ook te scoren in de Champions League. In groep F van het miljoenenbal, waarin Feyenoord een uiterst bescheiden rol speelt, kan de ploeg vanavond in Napels met een gelijkspel plaatsing voor de laatste zestien veiligstellen.

Op zeker spelen en voor een gelijkspel kiezen, is echter geen optie voor de Spaanse coach. "We staan voor een grote uitdaging. Onze verdedigers zullen het lastiger krijgen dan ze dit seizoen hebben meegemaakt", keek Guardiola vooruit naar het duel met de Italiaanse lijstaanvoerder Napoli.

"We hebben respect voor de manier waarop ze spelen, maar we hebben geen angst voor Napoli. Waarom zou je op een gelijkspel spelen als je ook kunt winnen?"

Maurizio Sarri, de trainer van Napoli

Napoli verloor twee weken geleden in Manchester met 2-1. De Italianen hebben nu een zege nodig om in de race te blijven voor overwintering in de Champions League.

Trainer Maurizio Sarri heeft ontzag voor de Engelse grootmacht, maar dicht zichzelf ook kansen toe. "Geen ploeg is onoverwinnelijk. Maar City is wel de beste ploeg in Europa, met de beste coach in Europa op de bank."

De Napoli-trainer heeft zijn ploeg gewaarschuwd voor de eerste dertig minuten. "De ploeg heeft een verwoestende kracht. Ze hebben zo vaak gescoord in de eerste twintig minuten. De wedstrijden die ik van City heb gezien waren al in de zeventigste minuut beslist. We zullen ze dus al in het begin hard moeten treffen."

Napoli-trainer Sarri: UEFA vragen of we in de 21ste minuut mogen beginnen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl