Giovanni van Bronckhorst
NOS VoetbalAangepast

Voor Cruijffiaanse 'Gio' telt alleen de winst in Charkov

Giovanni van Bronckhorst moet lachen. De buitenlandse pers in Charkov is meer geïnteresseerd in de crisis van het Nederlandse voetbal dan in de sleutelwedstrijd voor Feyenoord morgenavond in de Champions League tegen Sjachtar Donetsk.

"Het is geen crisis, denk ik", zegt de trainer van de Rotterdammers. "Maar dit is geen goed moment voor het Nederlandse voetbal. Geen WK en met de clubs hebben we weinig punten behaald in Europa. Daar moeten we uit zien te komen en dat gaat met golfbewegingen."

Alleen gebaat bij goed resultaat

Dan de Nederlandse pers. Hoe serieus neemt Feyenoord dit duel nog na drie nederlagen in de eerste drie wedstrijden? "Serieus, uiteraard. Maar de kans dat we nog derde worden en de Europa League ingaan is niet groot. Wil je overwinteren, dan moet je morgen een goed resultaat halen. Anders is het voorbij", aldus 'Gio'.

Cruijffiaanse 'Gio' in Charkov: scoren, anders wordt winnen moeilijk

De trainer van Feyenoord heeft er vertrouwen in. "Ja, hier doe je het voor als voetballer, maar ook als coach. Zoveel van dit soort wedstrijden zijn er niet. Het kan de ommekeer zijn. Zaterdag toonden we al spirit en creëerden we kansen."

En dan op z'n Cruijffs: "Nu nog scoren, anders wordt het moeilijk om te winnen."

Keeper Brad Jones gaf op de persconferentie aan waarom Feyenoord nog niet optimaal presteert dit seizoen. "We zijn in de zomer twee belangrijke spelers kwijtgeraakt. We hebben nu veel blessures. De nieuwe spelers hebben tijd nodig. We doen ons best, maar het klikt natuurlijk niet een-twee-drie."

Jones: "We wisten dat het moeilijk zou worden in de Champions League. We spelen tegen clubs met enorme budgetten. De beste ploegen van de wereld zijn onze tegenstanders. Nu we halverwege de groepsfase zijn, weten we de krachtsverhoudingen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl