Wethouder Antoinette Laan wordt nu Tweede Kamerlid ANP

Twaalf kandidaat-Kamerleden die bij de verkiezingen in maart net niet werden gekozen, krijgen vandaag alsnog een zetel. Zij komen in de plaats van Kamerleden die minister of staatssecretaris zijn geworden in het kabinet-Rutte III.

Onder de mensen die vandaag worden beëdigd is Antoinette Laan, tot volgende week donderdag nog fractievoorzitter van de VVD in Rotterdam. Ze moest erg lang wachten op haar nieuwe functie.

Meteen na de verkiezingen op 15 maart wist ze eigenlijk al zeker dat ze in de Tweede Kamer zou komen. Ze stond op nummer 37 van de kandidatenlijst en de VVD werd met 33 zetels de grootste partij en zou dus wel in de regering komen.

Formatie

Maar er volgde een formatie van ruim zeven maanden, waarin ze politieke nieuws op de voet volgde en vaak teleurgesteld was omdat er weinig schot in de zaak zat, vertelde ze vanmorgen in het NOS Radio 1 Journaal.

Volgens het nieuwe Kamerlid worden de portefeuilles in de VVD-fractie opnieuw verdeeld en hoeven de nieuwkomers geen genoegen te nemen met "de kruimels".

STER reclame