NOS Nieuws

Europese leider Satudarah vast voor hennepteelt

De politie heeft opnieuw een kopstuk van motorclub Satudarah aangehouden. Guus P., de Europese leider van Satudarah, zit vast voor betrokkenheid bij hennepteelt.

P.'s advocaat Geoffrey Woodrow bevestigt aan de NOS dat zijn cliënt is aangehouden. Verder kan hij niks zeggen omdat P. in beperkingen zit, wat betekent dat een verdachte alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Criminele organisatie

P. is een van de vijf mannen die in de vroege ochtend van hun bed zijn gelicht. De politie wil alleen kwijt dat vier Tilburgers en een man uit Goirle zijn opgepakt en dat twee van hen banden hebben met Satudarah. De vijf worden ervan verdacht lid te zijn van een criminele organisatie die zich bezighoudt met hennepteelt.

Bronnen melden aan de NOS dat het Satudarah-kopstuk in het onderzoek geen hoofdrolspeler is en dat hij niet wordt beschouwd als leider van de drugsbende.

Eerdere huiszoekingen

De arrestatie van de vijf verdachten is het vervolg van een grote politieactie op 9 oktober. Agenten pakten toen al zes mensen op en doorzochten zestien panden. Bij het onderzoek na deze invallen kwamen de arrestanten van vandaag in beeld.

Vorige maand pakte de politie al drie andere kopstukken van Satudarah op. De landelijke bestuursleden worden in een ander politie-onderzoek verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie, afpersing, wapenbezit en drugshandel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl