De verkeerscontrole bij het industrieterrein in Harlingen
NOS NieuwsAangepast

Aanhoudingen bij politiecontrole Hells Angels-feest in Harlingen

Bij een clubhuis van de Hells Angels op een industrieterrein in Harlingen is een grote verkeerscontrole gehouden. Op het industrieterrein Oostpoort staat een clubhuis van Chapter Northcoast, zoals de afdeling van de motorclub heet. De afdeling vierde zaterdag zijn 25-jarige bestaan.

Twee leden van de club zijn aangehouden vanwege belediging van de politie. Een van hen is de zogenoemde 'sergeant at arms', die verantwoordelijk is voor de discipline in de afdeling. De ander, een buitenlands lid, heeft na zijn aanhouding een boete van 400 euro betaald.

De actie werd gehouden door de politie, de Belastingdienst en de marechaussee. Er waren ook Duitse agenten bij. De diensten traden op tegen verkeersovertredingen en andere strafbare feiten, openstaande boetes en belastingschulden.

Beslagleggingen

Bij het terrein waren pinautomaten aanwezig waarmee leden met schulden geld meteen konden overmaken. In vier gevallen was de schuld zo hoog dat dat niet mogelijk bleek en er beslag is gelegd op de auto's van de clubleden.

De Hells Angels worden, net als veel andere outlaw motorcycle gangs, regelmatig in verband gebracht met georganiseerde criminaliteit. Met de actie wordt geprobeerd het ledenbestand van de Hells Angels in kaart te brengen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl