Max Verstappen AFP

Veelbelovend begin Verstappen ondanks motorproblemen

time icon Aangepast

Na alle commotie van de afgelopen week kon Max Verstappen vrijdag weer eens gewoon racen in zijn Formule 1-bolide. Tijdens de twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Mexico, die voor hem niet ideaal verliepen, zat hij dicht achter de Mercedes-wagens.

In de eerste sessie kwam hij slechts tot zestien rondjes, omdat het team nog aan de auto moest sleutelen. Desondanks noteerde hij de derde tijd achter Valtteri Bottas en Lewis Hamilton.

Motorproblemen

In de tweede training gebruikte hij onder meer de snellere ultrasoftbanden en klokte hij eveneens de derde tijd (dit keer achter teamgenoot Daniel Ricciardo en Hamilton), maar zijn motor haperde waardoor hij de sessie voortijdig moest afbreken.

Formula 1
@F1
📻 @Max33Verstappen reports his engine is doing "strange things" #MexicoGP 🇲🇽 #F1
1 jaar geleden

"We gokten erop dat deze motor het nog even zou uithouden, maar niet dus'', aldus Verstappen. "Ik was niet tevreden met de auto, maar sta toch gewoon derde, dat is gewoon goed."

Het zal geen gevolgen hebben voor de rest van het weekeinde; het betrof slechts een oude 'vrijdagmotor'. Zaterdag en zondag beschikt Verstappen over een andere krachtbron.

Excuses Verstappen

Donderdag werd er in de persconferentie voorafgaand aan de race nog teruggeblikt op de Grote Prijs van de Verenigde Staten, en vooral op de inhaalmanoeuvre van Verstappen in de slotronde. Die was, zo verzekerde wedstrijdleider Charlie Whiting nog maar eens aan de hand van videobeelden, tegen de regels in.

Formula 1
@F1
Max Verstappen's penalty in Austin explained by #F1 race director Charlie Whiting ⬇️
1 jaar geleden

Verstappen herhaalde zijn standpunten van afgelopen zondag, maar voegde er op zijn Instagram-account wel excuses aan toe voor zijn uitlatingen aan het adres van de jury.

Zaterdagmiddag om 17.00 uur Nederlandse tijd staat de derde vrije training op het programma. Om 20.00 uur wordt de kwalificatie verreden.

Tweede vrije training GP Mexico

STER Reclame