president Temer
NOS Nieuws

Braziliaans parlement houdt corruptiezaak tegen president Temer tegen

Het Braziliaanse parlement heeft besloten de corruptie-aanklachten tegen president Michel Temer te verwerpen. Er komt voorlopig geen proces tegen Temer bij het Hooggerechtshof, zoals zijn tegenstanders hadden gehoopt. Daarmee is de rust voorlopig weergekeerd en kan de centrumrechtse leider doorregeren.

De corruptiezaak verlamt de hervormingsplannen van Temer al zes maanden. Het is al de tweede keer dat het parlement tegen een corruptie-onderzoek naar de president stemt.

Temer werd in juni aangeklaagd voor corruptie en witwassen. Hij zou zich voor ruim 10 miljoen euro hebben laten omkopen door JBS SA, het grootste vleesverwerkende bedrijf ter wereld. In ruil daarvoor zou hij het bedrijf helpen met belastingzaken en bij het verkrijgen van leningen door staatsbanken. Temer ontkent alles.

Onwel

Zolang hij president is, wordt Temer niet vervolgd. Als zijn ambtstermijn eind volgend jaar afloopt, kan hij wel worden vervolgd door lagere rechtbanken.

Het lijkt erop dat de stress over de stemming de 77-jarige Temer even te veel werd. Hij werd voor de stemming onwel en werd korte tijd behandeld in het ziekenhuis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl