Minister Blok neemt de petitie in ontvangst
NOS NieuwsAangepast

Initiatiefneemster petitie Anne Faber wil meldpunt

De initiatiefneemster van de actie 'Anne Faber dood door schuld rechtssysteem' wil dat er een meldpunt komt voor misstanden in psychiatrische inrichtingen. "Burgers en professionals moeten anoniem hun verhaal kwijt kunnen", zei Lydia de Jong bij de overhandiging van ruim 413.000 handtekeningen aan minister Blok.

Na de petitieaanbieding had De Jong een kort gesprek met Blok, waar hij haar beloofde de oprichting van een meldpunt aan zijn opvolger voor te leggen.

Initiatiefneemster petitie Anne Faber wil meldpunt

De Jong startte kort na de vondst van het lichaam van de 25-jarige Faber de petitie. De initiatiefneemster vond het een prettig gesprek met Blok en het ministerie beloofde contact met haar houden.

Fietstocht

Blok zegt dat hij diep is geraakt door de dood van Anne Faber. De 25-jarige vrouw werd op aanwijzing van de verdachte, de zedendelinquent Michael P., gevonden in een natuurgebied in Zeewolde. Ze verdween op 29 september, de dag dat ze een fietstocht maakte bij Soest.

De minister heeft direct na de vondst een onderzoek aangekondigd. "Als er weeffouten zitten, dan moeten we de wet wijzigen", aldus Blok. Hij draagt donderdag zijn portefeuille over aan de nieuwe ministers op Justitie en Veiligheid, Grapperhaus en Dekker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl