NOS NieuwsAangepast

Arie Slob (CU) maakt rentree in politiek Den Haag

Onderwijsman Slob (CU) is eigenlijk gewoon een 'politieke junkie'

Arie Slob (1961) van de ChristenUnie zat sinds februari 2001 met een korte onderbreking in de Tweede Kamer. Hij was sinds 2011 fractievoorzitter in de Tweede Kamer. Dat was hij ook tussen 2007 en 2010, toen André Rouvoet vicepremier was van het kabinet-Balkenende IV.

Hij verliet in 2015 de politiek om directeur van het Historisch Centrum Overijssel te worden. Slob vond het "na veertien jaar topsport" tijd voor iets anders. "Ik denk dat de partij er klaar voor is; ik heb er hard aan gewerkt dat er mensen zijn die het over kunnen nemen." Segers nam het van hem over, en door diens inspanningen in de kabinetsformatie maakt Slob nu weer zijn rentree in de politiek arena.

ANP
Arie Slob en opperrabbijn Binyomin Jacobs op de Joodse school het Cheider naar aanleiding van bedreigingen, 2014

Slob volgde de lerarenopleiding in Amersfoort en Diemen. Hij werkte als leraar geschiedenis en maatschappijleer in Zwolle en in Amersfoort. Hij werd raadslid in Zwolle. Als Kamerlid had hij onderwijs in zijn portefeuille.

In 2009 pleitte Slob ervoor dat naast de evolutieleer van Darwin ook het scheppingsverhaal op scholen werd onderwezen. De vraag is of hij dit idee nog zal opperen in een kabinet met VVD en D66.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl