Jackie Groenen (l) en Lieke Martens tijdens een training van Oranje
NOS VoetbalAangepast

Oranjevrouwen zijn 'gereset' en klaar voor nieuwe uitdaging

Het succesvolle EK voetbal van afgelopen zomer begon voor de Nederlandse voetbalvrouwen tegen Noorwegen en ook vanavond zijn de Noorse voetbalsters de eerste horde voor Oranje naar mogelijk een nieuw succes.

Met twee FIFA-prijzen op zak, bondscoach Sarina Wiegman werd uitgeroepen tot beste coach van een vrouwenteam en Lieke Martens werd wereldvoetbalster van het jaar, treedt Europees kampioen Nederland vanavond aan in de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK voetbal 2019 in Frankrijk.

Oranjevrouwen beginnen weer op nul

"Het EK telt niet meer", legt bondscoach Sarina Wiegman uit. "De fantastische ervaring van afgelopen zomer zal ons altijd bijblijven, maar we staan weer op nul. Het team is gereset. We hebben nu de kans om weer iets moois neer te zetten."

De openingswedstrijd op het EK in eigen land eindigde in een 1-0 overwinning voor Oranje en was de opmaat naar wat een droomtoernooi zou worden. "Hopelijk kunnen we dat vanavond overdoen", aldus Martens. "We kennen elkaar door en door, dus ik verwacht een spannende wedstrijd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl