EPA
NOS SportAangepast

Verstappen: ze vermoorden de race

Woede en teleurstelling wisselden elkaar snel af. Max Verstappen snapte er na afloop van zijn sublieme race op het circuit van Austin helemaal niets meer van.

Hij had Kimi Räikkönen met een gewaagde actie de derde plaats afgenomen, maar de wedstrijdleiding bestempelde die actie als onreglementair en gaf de Limburger daarom een tijdstraf van vijf seconden. Het kostte Verstappen zijn podiumplaats.

Blamage

"Dit is een blamage voor de sport. Dit ging over vijf centimeter", keek de Nederlander terug op de bewuste inhaalmanoeuvre, waarbij hij met alle vier wielen buiten de baan zou zijn gekomen.

De man die de straf over Verstappen uitsprak, kreeg enkele scheldwoorden van de Nederlander over zich heen. "Wat een mongool", zei hij bij Ziggo Sport. In het Engels had hij het over een 'idiot'. "Het is dezelfde steward die me vorig jaar in Mexico ook al dwarszat. Dit is belachelijk."

Geen fans

Verstappen was woedend omdat hij niet de kans kreeg zich te verweren. "Geef in elk geval de mogelijkheid beroep aan te tekenen of om na de race met de stewards te praten. Ze moeten in de Formule 1 vooral zo doorgaan. Dan zijn er over een jaar of twee helemaal geen F1-fans meer."

Verstappen had zich na een wat mindere start geweldig vermaakt tijdens de race. "De race was supergoed. Ik denk dat we al drie GP's op rij de snelste zijn. Maar dat doet er nu even niet toe. Ze vermoorden de race. Ik hoop dat de fans het snappen, ik niet. Dit is heel slecht voor de sport."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl