1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS VoetbalAangepast

Keizer: ik zie spelers weer lachen

Keizer: trainer van Ajax zijn is leuk als je wint

Met drie ruime zeges op rij beleeft Marcel Keizer zijn beste periode als trainer van Ajax. Zondag waren de Amsterdammers in de Klassieker met 4-1 te sterk voor Feyenoord in De Kuip. "Trainer van Ajax zijn, is leuk als je wint", zei de coach na afloop.

"We komen van ver en maken kleine stappen", ging Keizer verder. "We winnen nu drie keer op rij en ik zie op de training spelers ook weer vaker lachen. Die lach is een tijdje weggeweest."

Huntelaar: harde, maar faire duels

Volgens Keizer liet Ajax in Rotterdam vanaf de start zijn bedoelingen zien. "We gingen voor de overwinning. De druk van ons was groot en we zaten goed in de wedstrijd. Na rust hebben we dat uitgebouwd. Het is een teamprestatie. Iedereen is tot het gaatje gegaan en individuele kwaliteiten beslissen de wedstrijd."

Klaas-Jan Huntelaar opende namens Ajax de score. Hij maakte daarmee zijn negende goal in de Klassieker en dat wist hij zelf maar al te goed. Hij houdt zijn statistieken nauwgezet bij. Met zijn negende doelpunt in een Klassieker kwam Huntelaar op gelijke hoogte met Johan Cruijff en Marco van Basten. "Super en hartstikke mooi."

Huntelaar: harde, maar faire duels

Ook kreeg de spits al vroeg een gele kaart en met zijn soms ruwe spel daarna zat hij op de rand van een tweede gele kaart. "Ik ben niet over het randje gegaan", zei hij. "Dat zou dom zijn. Het waren scherpe, soms harde, maar wel faire duels. Er is altijd veel strijd in de Klassieker."

'Neres is een vechter'

Na de gelijkmaker van Jens Toornstra maakte Huntelaar in de 65ste minuut plaats voor Kasper Dolberg en via Dolberg (twee goals) en een andere invaller, Siem de Jong (een goal), liep Ajax in de slotfase uit naar 4-1. David Neres onderstreepte zijn goede vorm met drie assists.

"Door veel wedstrijden te spelen, word je beter", aldus Neres. "Ik voel het vertrouwen van de trainer en de groep." Marcel Keizer: "Neres heeft het naar zijn zin en speelt nu vaak. Ik ben blij met hem. Hij is een vechter en kan misschien nog beter."

Neres: voel vertrouwen van trainer en groep

Dolberg maakte in Rotterdam zijn eerste goals van het seizoen. "Dit was een mooie wedstrijd om eindelijk weer te scoren", zei Dolberg met een glimlach. "Hopelijk kan ik hier op voortborduren."

De Deen moet de laatste weken genoegen nemen met een plaats op de bank, maar is niet boos op Keizer. "De trainer vindt momenteel dat Klaas-Jan Huntelaar moet spelen en daar moet ik mee omgaan. Het is niet zo dat ik het zomaar accepteer, want ik wil altijd spelen en het team helpen. Maar iedereen kon zien dat ik de laatste weken niet in mijn beste vorm stak."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl